FSC® projectcertificering

gepubliceerd op: 04-06-2020
norm: FSC en PEFC

In 2019 is de FSC standaard omtrent Projectcertificering aangepast en vereenvoudigd. Vanuit de aannemersbranche waren veel geluiden dat het veel onnodige administratie bedroeg om het FSC certificaat te behalen en behouden. Hierdoor is deze projectcertificeringsstandaard aangepast.

De voordelen van de norm zijn met name door vermindering van administratie. Dit maakt het systeem overzichtelijker en gemakkelijker te auditten. Onderstaand een aantal voordelen van de nieuwe standaard:

  • Geen productclaims meer, maar 1 projectverklaring met 1 FSC claim op het project;
  • Geen jaar volume overzicht meer;
  • Geen specifieke eisen aan de inrichting van het systeem, er mag gekozen worden van eigen invulling van traceerbaarheid en kritieke punten;
  • Het systeem wordt niet projectmatig geaudit, maar is een doorlopend certificaat met een geldigheid van 5 jaar. Deze wordt wel jaarlijks geaudit.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Werkzaam zijn in bouw of infra branche;
  • Projectmatig inkopen en verwerken van houtproducten, een voorraadsysteem is niet mogelijk.

Voldoet uw organisatie niet aan deze eisen kunt u uiteraard nog steeds certificeren voor de FSC norm, maar blijft de huidige standaard van toepassing.

Deze nieuwe certificering zal niet direct leiden tot minder certificeringskosten, maar wel een kostenbesparing op het administratieve proces en minder onnodig papierwerk.

Deze certificering past goed in het KAM-systeem van KAM Interactive en is relatief eenvoudig aan te passen in uw huidige systeem.

Bent u geïnteresseerd in deze nieuwe vereenvoudigde norm kan KAM adviseur u ondersteunen en begeleiden de wijzigingen door te voeren in uw digitale managementsysteem of handboek en te implementeren in de organisatie.

U kunt voor vragen altijd contact opnemen met ons kantoor.

Tel. 088 - 28 48 678

E. info@kam-adviseur.nl

KAM-systeem.nl is een dienst van:

KAM-interactive BV

088 – 28 48 671
Oester 26
1723 HW Noord-Scharwoude
KvK nr. 59824212
BTW nr. NL853657701B01